Autofiletante

Produse pe pagină:
Sortare după:

Autofiletanta electrica Elprom ESS-860, 0-1000 rpm, 850W , 2 viteze

Autofiletanta cu cablu, 860W pentru gaurire in materiale diverse, infiletare sau insurubare, in mont..

168,00 Lei 99,00 Lei

Autofiletanta Elprom EDA-12-2, 1500 rpm, 12V, 2Ah, 24W

Magazinul Elefant-Tools a adaugat inca un membru in familia autofiletantelor fara fir. Autofile..

209,00 Lei

Autofiletanta Elprom EDA-18-2, 1500 rpm, 128, 2Ah, 24W

Magazinul Elefant-Tools a adaugat inca un membru in familia autofiletantelor fara fir. Autofile..

290,00 Lei

Masina de gaurit si insurubat 1250W 0.8-10mm, PROCRAFT PB1250

Șurubelnița de rețea Procraft PB1250 este o adevărată descoperire pentru maestrul meșteșugului său. ..

135,00 Lei

Autofiletanta 150 STATUS CT12Li, 12V, 550W,1400RPM, Italia

Autofiletanta cu baterie marca Status, modelul CT12-2LI vine in intampinarea atat a amatorilor cat s..

275,00 Lei

Autofiletanta 2 acumulatori 12V/2A 1300 Rpm, PROCRAFT PA12LIS

Șurubelniță fără fir Procraft PA12Lis - proiectată pentru a înșuruba / deșuruba, găuri în diferite m..

205,00 Lei

Autofiletanta electrica Elprom ESS-860-2, 0-1000 rpm, 850W , 2 viteze

Autofiletanta cu cablu, 860W pentru gaurire in materiale diverse, infiletare sau insurubare, in mont..

120,00 Lei

Bormasina rigips STATUS SD550, 550W, cu variator, 4200RPM, ITALIA

Bormasinile de la producatorul italian Status au intrat pe platforma Elefant-Tools acum 3 ani, asigu..

218,00 Lei

Masina de insurubat 2 Acumulatori ProCraft PA12Pro, 12V/2A, 1350Rpm

Șurubelnița electrica fără fir Procraft PA12Pro - un instrument de încredere conceput pentru a strân..

234,00 Lei

Surubelnita electrica fara fir Procraft PA18Pro 2 Acumulatori 18V, Set Autofiletanta Insurubat

Surubelnita electrica fara fir Procraft PA18Pro - un instrument special conceput și creat pentru ast..

310,00 Lei

Autofiletante
Anul acesta se implinesc 104 de ani de la inventia surubelnitei electrice portabile. Cu un secol in urma, Black&Decker Manufacturing Co. (acum Stanley Black + Decker) a dezvoltat si a depus o cerere de brevet pentru un burghiu portabil de ½ inci pe care o persoana ar putea opera. Avea un motor electric universal, care putea functiona pe curent alternativ (AC) sau curent continuu (DC) si manerul pistol-grip cu un control de declansare. Ambele caracteristici au fost devenit parte componenta a autofiletantelor pana in prezent.
Autofiletanta(surubelnita electrica) originala, asamblata in 1916, se afla la Muzeul National de Istorie Americana din Washington. Autofiletantele electrice erau in functiune cu mult inainte de 1916, dar erau niste masinarii mari, stationare, utilizate in instalatii industriale si de fabricatie. Surubelnita automata  Black&Decker a schimbat acest lucru. introducand pentru prima data ideia de surubelnita electrica portabila .

Ce trebuie sa stii atunci cand cauti s cumperi o autofiletanta fara fir?

Putere
Pentru autofiletantele cu baterie, puterea se masoara in Volti(tensiune). Un voltaj mai ridicat inseamna si forta de torsiune-rotire capabila depaseasca rezistenta. In ultimul deceniu, au devenit disponibile variante cu putere cuprinsa intre 9V la 18V, dar gama de modele include 6, 7.2, 9.6, 12, 14, 18, 21, 24V. Autofiletantele de astazi de inalta tensiune au o putere suficienta pentru a da gauri mari in lemn de pardoseala. Asta da, forta! Insa compromisul pentru putere este greutatea.
Inainte de aparitia surubelnitei fara fir, majoritatea acestor scule aveau manerul tip pistol, adica se afla in spatele motorului precum manerul unei arme. Insa majoritatea modelelor fara fir din ziua de azi sunt echipate cu un maner tip T: Baza manerului se largeste in forma cubica pentru a preveni alunecarea si incorporarea  bateriei. Deoarece bateria este centrata sub greutatea si volumul motorului, un maner in T asigura un echilibru general mai bun, in special in timpul muncilor mai grele. De asemenea, autofiletantele cu maner in forma T sunt foarte utile in spatiile mai stramte si dificil de accesat.

Ambreiaj(trepte de cuplu)
Un ambreiaj reglabil este ceea ce separa surubelnitele electrice cu acumulator de cele fara fir. Situat chiar in spatele mandrinei, ambreiajul dezactiveaza arborele de antrenare al burghiului, miscare insotita de un sunet de clic, cand se atinge un nivel prestabilit de cuplu. Rezultatul este ca motorul inca se  invarte, dar capul de surubelnita - nu. De ce o autofiletanta are nevoie de ambreiaj? Acesta va ofera controlul, astfel incat sa nu infiletezi exagerat surubul sau sa suprasolicitati masina. De asemenea, ajuta la protejarea motorului atunci cand intalneste multa rezistenta la insurubare sau la infiletare. Numarul de setari ale treptelor de cuplu difera in functie de model; cele mai performante au cel putin 24 de setari. Cu atat de multe setari puteti regla cu adevarat puterea pe care o da o autofiletanta. Setarile cu cele mai mici numere sunt pentru suruburile mici, numerele mai mari sunt pentru suruburile mai mari. Majoritatea ambreiajelor au, de asemenea, o reglare de putere de foraj, care permite motorului sa conduca bitul la puterea maxima.

Viteza
Cele mai putin costisitoare autofiletante ruleaza cu o singura viteza, dar majoritatea au două viteze fixe: ex. 300 rpm/800 rpm. Un variator de viteza va permite sa selectati viteza mare sau mica. Aceste optiuni sunt ideale pentru majoritatea operatiunilor usoare, unde scopul cere finete. Viteza mică este pentru ideala pentru insurubare in lemn sau alte materiale, viteza mare - pentru gaurire.
Pentru lucrari de tamplarie si reparatii mai mai fine, alegeti o surubelnita care are acest comutator cu doua viteze si un variator cu control de viteza care va permite sa variati viteza de la 0 rpm la partea superioară a fiecarui interval. Si daca efectuati mai multe gauri decat insurubari, alegeti viteza mai mare - 1.000 rpm sau mai mare - din extrema superioara.